Зодия Овен-Победителят

Written By: Нина Ненова - мар.• 21•19

 

  ОВЕН

ЗОДИЯ ОВЕН-ПОБЕДИТЕЛЯТ

 

Овенът, първия знак от зодиака влезна в управление на 20-ти март в 23:59ч. Кардинален, огнен и превъплъщаващ основния архиетип на идентичността и себеопознаването. Той поставя началото на Пролетта и навлизането на съзидателната, животворна –ян енергия, на освобождаването от сковаността на зимата и ограничаващата ни –ин енергия.

Овенът е знака, който ни дарява с чувство за цел и призив към действие, това е времето, когато можем да възстановим връзката със себе си, това е времето, когато можем да се превърнем в герой на своя собствен живот, да се превърнем в лидери, да се освободим от ограниченията и да постигаме победите, които искаме.

Овенът като първи знак, отговаря за аз-а, личността, физическото тяло, характера. Сега по време на управлението на този знак, докато Слънцето преминава през него, можем да предприемем активни действия в тази посока:

***освобождаване от стари модели на поведение,

***ограничаващи ни мисловни нагласи,

***увеличаване на енергията и натрупване на вътрешни сили,

***осъществяване на връзка с интуицията

***засилване на връзката с Природата

Овенът е смел знак, това качество го превръща в лидер и водач, който уверено слуша своя вътрешен импулс и интуиция.

Двете седмици от момента на встъпване в управление на знака, до момента на Новолунието в Овен на 5-ти април имаме на разположение прекрасен период, в който ще се учим да практикуваме сила, увереност, смелост, пробивност и съзидателност. Това е времето за освобождаване от всичко ограничаващо ви в живота ви, от всичко, което ви пречи да живеете живота си така, както ви харесва, времето през, което можем да върнем радостта, щастието и хармонията в живота си.

Овенът води Светлината към нейния триумф!

Планетен управител на знака е Марс, богът на войната и агресията. Марс има разрушителна сила тогава, когато действа от позицията на собствените си егоистични нагласи, тогава когато насочва своя гняв към разрушения. Положителната страна на тази планета е защитата и умението да поставяме правилни граници, който пазят нашата идентичност.

Овладяването на тази мощ и енергия е нещо, което се учи, практикува и усвоява, а затова са необходими дисциплина и ежедневни усилия. Гневът мощна разрушителна енергия, която води до недостойно за уважение поведение.

Гневът е навик, който може да бъде преработен.

Овенът е смелия войн благодарение, на когото оцелява в трудни времена, този войн се намира вътре в нас, необходимо е да го пробудим.

Овенът е революционерът, пионерът, откривателя!

Да бъдеш водач, лидер, да проповядваш прогресивно идейно течение, да поведеш хората към нещо, което усещаш за правилно и знаеш…се изискват смелост, решителност, жертвеност и излизане от границите на собствения комфорт.

Овенът ни дарява с чувство за цел и ни призовава към действие!

Домът във вашия хороскоп, който е под управлението на знака Овен,показва сферата от живота ви, в която ще водите битки, но тук в тази област имате най-много енергия и сила, тук вие сте водачите.

Овенът подчертава Божествено в нас, това е мястото на Божествената искра в нас…именно тя запалва импулса и желанието за Живот.

Бъдете смели да разкриете вашата собствена идентичност, бъдете смели да отстоявате себе си, без да нанасяте вреда на другите,бъдете смели войни и управлявайте живота си според собствения ви импулс и интуиция!

Радвайте се на Божественото Благословение!

Статията е под вдъхновението на лекциите на Гал Сасон

За вас  с любов: Нина Ненова-астролог, консултант личностно развитие и себеопознаване, анализатор по хюман дизайн

За консултации, хороскопи, насоки или обучения:

Тел.:0889 344 355

 

бутони за споделяне

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.