Бали-Островът, където Мечтите се Сбъдват

Written By: Нина Ненова - Ное.• 05•16

ПОЧИВКА-РИТРИЙТ

 ЖИВОТ В РАДОСТ, ЛЮБОВ И ХАРМОНИЯ

p5

Покана за 12 дневна почивка на един от най-желаните за почивка острови, Бали  и посрещане на Балийската Нова година. Бали е островът, за който всеки е чувал и стана изключително популярен след филма „Яж, Моли се и Обичай“. Наричат го Островът на радостта, Островът, където мечтите се сбъдват, Островът на магията, Островът, на който се срещаш  с  Рая. Има много имена и всички те създават усещане за много красота, радост и неповторими преживявания. На този остров присъстват изобилие от цветни палитри,благоухания и храмове, ритуали. Не случайно е считан за СЪРДЕЧНАТА ЧАКРА НА ПЛАНЕТАТА. Приятните емоции и преживявания ще се усилят от ежедневните практики и занимания, екзотичната природа, невероятната енергия, уединеното място за почивка, самостоятелната вила близо до океана, компанията на сродни души, хора с еднакви търсения и интереси, традиционната балийска храна, посещения на храмове, срещите с местни лечители и духовни водачи и още много други допълващи фактори……..

 

ВОДЕЩИ ИДЕИ:

 • почивка и релакс в комфортна и уютна среда;
 • докосване до екзотиката на Бали, неговата култура и спиращи дъха гледки;
 • запознаване с местни обичай и традиции;
 • себе-опознаване и личностно развитие;
 • завръщане към сърцето и истинската ни същност;
 • увеличаване на вътрешната сила;
 • среща със самия себе си;
 • много радост и забавления.

 

Тренингът – обучение ще бъде ежедневен, в него ще бъдат използвани конкретни знания свързани с индивидуалността на всеки от участниците, медитации, техники за усилване на вътрешната сила, практики за внасяне на хармония и баланс на всички нива, но за да можем да постигнем този резултат, първо ще направим техники и медитации за освобождаване от ограничаващи модели на мислене, страхове и емоционални травми, които ни пречат да бъдем в хармония.

Предвижда се разнообразна програма, чиято цел е да се постигне хармония на всички нива: физическо, ментално, емоционално и духовно.

По време на обучението ще се изучат  различни техники и методики, целта на които е да накарат човек да повярва в собствените си сили и възможности.  Ще  се разглежда връзката и тясната зависимост между мислите и материалната действителност.

Чрез  медитации, настройки с Космическите лъчи, Виолетов пламък, Махатма и Арахангелите ще постигнем разширяване на съзнанието и увеличаване на Светлината и Любовта във всеки един от присъстващите.

Обучението ще бъде динамично и водено от енергията „Тук и Сега!“

Заедно ще се настроим на високите вибрации на Любовта, Хармонията и Радостта.

 

Времето на нашата почивка – ритрийт е съобразено с две важни събития:

 • Посрещането на Пролетното равноденствие, Слънцето влиза в огнения знак Овен, импулса, положителната -ян енергия, действието и волята. Това е един от четирите магически дни през годината, който поставя началото на активния период през годината. Със специална практика в самия ден ще активираме огнения импулс в нас, за да можем в следващите шест месеца да имаме енергия за действие и сбъдване на желаното;
 • Вторият важен момент е настъпването и посрещането на едно от най-силните Новолуния, Новолуние в Овен. Самите балийци на този ден, посрещат своята Нова година. Ще имаме възможността да отправим своите желания към Вселената от това невероятно място. Ще станем съпричастни към един от най-почитаните и уважавани местни празници-Нова година.

На Бали каналът е отворен и всичко което си пожелаеш се превръща  в  реалност!

Бали е катализатор на трансформационните процеси и всичко се осъзнава и отработва по-лесно.

Достатъчно е да знаеш какво искаш и да си по пожелаеш.

Молитвите от Бали директно отиват към Бог!

 

Ритуал по посрещане на Нова година в Бали – Nyepi

p13

Nyepi е денят на мълчанието, на тишината. В този ден местните се молят и медитират, ден на уединение. Извън домовете можете да видите само местната „охрана по тишината“, наречена pecalang!

 

Няколко дни преди Деня на тишината се извършва ритуал наречен Melasti! Това е много красива церемония, най-голямата, която се прави в Бали.

В деня преди Нова година местните правят парад, носят облекла, които имитират индуистките митологични същества, най-вече демоните. Те наричат тези статуи Ogoh-ogoh.

Парадът ще можете да наблюдавате в Кута, това е част от програмата!

p2

 

ХРАМОВЕ В БАЛИ

Tanah Lot – храмът е eдна от основните забележителности на острова. Разположен върху скала сред постоянно разбиващите се вълни в морето, само на метри от брега. Този храм е една от най-фотографираните забележителности в целия свят. Намира се в южната част на Бали и е построен  върху миниатюрен остров, който е бил свързан със сушата посредством естествен мост, но след земетресение остава откъснат. Днес Tanah Lot може да бъде посетен по време на отлив, тогава водата се отдръпва и създава възможност да бъде достигнат. Според легендите входа на храма се пази от морски змии.

p3

Goa Gajah – Слонската пещера е едно от главните будистки светилища. Построена е през 14 век и представлява внушителна гледка – входът визуализира широко отворена уста, в която трябва да влезеш за да се озовеш в светилището. Има различни теории за смисъла и символа на странното същество, но идеята за неговото създаване е забулена в мистика. Статуите, които пазят Слонската пещера изобразяват будистки божества, като някои от тях датират от преди 1000 години.

p4

Ulun Danu Beratan Temple Bedugul, Tabanan

Тази живописна забележителност и храм с голямо значение за културата на Бали е разположен в западната част на езеро Бератан, в централните планини на Бали. По време на прилив се създава една уникална плаваща илюзия. Невероятната природа и прохладата на тези възвишения превръщат храма любима забележителност за посетителите.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАСТАНЯВАНЕ В БАЛИ

p6

Дати на пътуването: 17 – 31 март 2017г.

Луксозна вила с изглед към океана, която е с капацитет до 21 души. Мястото за настаняване е подходящо за семейни почивки, йога семинари, за хора, които се интересуват от релакс и уединение, от храмове и култура. Далече от хорската суета вилата ще ви предложи отлично време за отдих и тишина.

p7

Вилата разполага със седем спални, които имат самостоятелен санитарен възел. Гостите могат да почиват край частния басейн, без да бъдат обезпокоявани. Персоналът на вилата ще ви накара да се чувствате обгрижвани.

p8

 

p10

На ваше разположение ще има готвач, който може да сготви за гостите вечеря по поръчка, а момичетата от помощния персонал ще се грижат за чистотата на вилата. На разположение ще има кола с шофьор, който познава околностите по-добре от всеки екскурзовод, той ще ви закара безплатно до плажа или храмовете.

p9

p11

Цената за целия пакет е 730 евро.

ВКЛЮЧВА:

 • 12 нощувки във вилата на база двама човека в стая;
 • ежедневна закуска;
 • ежедневно почистване на вилата;
 • двупосочен трансфер от летището;
 • човек, който се грижи за градината и басейна;
 • интернет;
 • принадлежности за баня като сапун, хавлии и тн.;
 • колелета;
 • кола със шофьор;
 • готвач;
 • напълно оборудвана кухня;
 • сейф;
 • стая за игри;
 • тенис на маса и много други;
 • ежедневни три часови практики и обучения;
 • една нощувка в Сингапур.

Допълнително срещу заплащане

 • масаж на цяло тяло за 1 час на място във вилата – 15 $

 

Хотел Pan Pacific Singapore 5*, отлично разположен срещу известния хотел Марина Сендс и свързан с търговския център Marina Square. Хотелът предлага отлична гледка към марината.

p12

 

Подарете си най-големият дар на Духовен Празник в Бали! Създайте  живота си по начина, по който винаги сте искали!

Лектор: инж. Нина Върбанова Ненова-консултант по личностно развитие и себеопознаване, основател на център за личностно развитие „Хирон“, Теате-Рейки Мастер, астропсихолог, анализатор по Хюман дизайн – Информация за лектора

 

В цената на пакета не са включени самолетните билети.

 

 

Цената на билетите към момента е 702 евро

Дати на полетите:

17.03.2017 г.

София – Доха 19,50 – 1,25 ч.

Доха – Сингапур 2,10 – 14,45 ч.(+1)

 

нощувка в Сингапур

 

19.03.2017 г.

Сингапур – Бали 16,55 ч. – 19,50 ч. или 20,45 ч. – 23,30 ч. (според това какво реши групата, ако се хване по-късния полет ще има повече време за разглеждане на града)

 

31.03.2017 г.

Бали – Доха 19,05 ч. – 23,35 ч.

Доха – София 6,50 ч. – 12.00 ч.

 

 

За участие е необходим предварителен депозит от 250 евро преведен по банков път и закупен самолетен билет.

Срок за депозит: 15 декември 2016 г.

За информация:

тел. 0889344355 – Нина Ненова

имейл адрес:lorna08@abv.bg

 

 

споделяне във facebook

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.