Техниката Боуен

Written By: Нина Ненова - апр.• 27•15

 

   релакс

Тъй като нищо не става просто случайно, то е сигурно, че и интересът ти към тази страница не може да бъде само игра на случайността. А сега да видим дали си попаднал на точното място.

Ако чувстваш, че нещо в тялото ти не е наред, ако то подава различни и странни сигнали – симптоми, които не могат да бъдат точно диагностицирани, ако многократно и безрезултатно си се опитвал да се лекуваш, то тогава си попаднал там, където трябва!

  • Техниката Боуен е холистична терапия, в която ударението се поставя върху потенциалната способност на тялото само да се привежда в равновесие. Както ти не приличаш на никого другиго в света, така и състоянието на здравето ти е единствено и само твоя реалност. Има един единствен лекар, знаещ и разбиращ какво причинява болестното неравновесие в тялото ти: Лекарят вътре в теб! Прилагането на специфичните и нежни движения Боуен, на точно определени места по тялото, провокират Вътрешния Лекар, който поема управлението за да започне процес на самолечение!

Усещаш ли отрицателното въздействие на външните фактори върху здравето си? Забелязваш ли, че напоследък нито се храним правилно, нито приемаме необходимото количество вода. Дишаме замърсен въздух. Забелязваш ли, че мозъчната информационна система става все по-претоварена, а стресовите фактори – все по-агресивни? Чувстваш ли се беззащитен срещу всички тези атаки, на които е изложено тялото ти?

  • Техниката Боуен е метода, който ще възвърне равновесието и хармоничното функциониране на тялото ти, за да може то да възстанови собствените си защитни механизми и във всяка конкретна ситуация да избира оптималния баланс за поддържане на твоето здраве в превъзходно състояние.

Приемал ли си силни медикаменти, носещи повече вреди отколкото ползи? Чувствал ли си се като лабораторно морско свинче, когато докторът непрекъснато е сменял предписаните лекарства, добавяйки все нови и нови, за да тушира страничните ефекти на едните с други? Не си ли си помислял, че предложеното „решение” за излизане от болестното състояние е всъщност „враждебно” към теб и посяга на здравето ти?

  • Гениалността на Том Боуен, създателят на Техниката Боуен, се състои в откритието му, че при дълбоко и цялостно отпускане на тялото се задейства способността му да се справя само с всякакви състояния извън нормата. При техниката Боуен тялото не бива насилвано да приема външна команда; ние просто изпращаме точните съобщения, за да може организмът да започне процеса на „реформатиране” на системата и нейното връщане към първоначалната матрица. В различни култури по света съществува вярата, че Творецът е вложил в нас целия необходим инструментариум за оцеляване и за живот в благополучие. Ние не решаваме проблемите, като въвеждаме в тялото изкуствени вещества; не използваме методи, носещи повече вреда, отколкото полза. Ние просто казваме на тялото да предприеме нужните стъпки и започне лечение според собствените си рамки, ритъм и време, необходимо за процеса на възстановяване.
  • Лечението с терапията Боуен се състои от нежни движения, изпълнявани с пръстите или палците на ръцете по точно определени места от тялото. Много важна част от нея са паузите между отделните групи движения, когато невротрансмитерите приемат и предават информацията от изпратените съобщения. Именно поради почивките терапевтът би могъл да работи с няколко човека едновременно, (несрещано при други техники), и то без особено физическо усилие и преразход на енергия – минимална трудност и максимални, почти мигновени резултати.
  • Няма съмнение, че Боуен e средство за по-добро здраве и по-добър начин на живот и ще промени живота ти! Дай си шанс! Послушай сърцето си!

 по материали на BOWTECH

Център Хирон предлага терапия с техника Боуен

терапевт д-р Диана Дончева

за повече информация и записване: 

тел.:0889 344 355

или имейл-lorna08@abv.bg

сподели бутон

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.